
A Ghange in the Requisites, 
Definitions and Regulations 

DURING the recent convention of the Signal Sectiori, 
A.A.R., Committee X presented a revised set of requi­
sites, including those on centralized traffic control, the 
chairman explaining that these requisites had been re­
vised to bring them in conformity with the requirements 
of the Rules, Standards and Instructions of the I.C.C., 
and to eliminate items not mentioned in the I.C.C. regu­
lations. As presented in the Advance Notice, Item 9 
of the C.T.C. requisites read as follows: "Means shall be 
provided to insure that after a signal has been cleared 
it cannot be restored manually to Stop by the operation 
of any lever other than its controlling lever." During the 
discussion, A. L. Essman ( C.B.&Q.) stated that this 
requisite, as worded, if applied to a coded control installa­
tion, might cause congestion of the code line on a busy 
territory and thus limit the length of the installation to 
the maximum number of codes that could be handled 
on the line. To make this point clear, let us assume that 
the signal is clear and the switch is normal. If the route 
is to be reversed, a code would have to be sent out to set 
the signal at Stop, then a second code to control the 
switch to its opposite position and clear the signal for 
the new route. If permitted to ·put the signal to Stop by 
operating the switch, then the signal would clear auto­
matically when the switch is over and locked; thus sav­
ing one indication and one control code. Mr. Essman 
suggested that Item 9 be revised to read, "Means shall 
be provided to insure that after a signal has been cleared, 
and the locking is effective} it cannot be restored manu­
ally to Stop by operation of any lever other than its 
controlling lever." This suggestion was adopted by the 
committee, and the requisites as revised were approved 
for submission to letter ballot for inclusion in the Manual. 
The requisite, as worded prior to the revision, was identi­
cal with Rule 412 in the I.C.C. Rules, Standards and 
Instructions. The point of importance at this time, there­
fore, is that, although the Signal Section requisite is 
being revised, the I.C.C. Rule 412 applies with reference 
to existing as well as proposed installations. An analysis 
of the wording indicates that this requisite was prepared 
originally by the Signal Section with the thought that 
an operator might inadvertently move a lever, other than 
the signal lever involved, and in so doing cause the 
aspect of the signal to change to Stop in the face of an 
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approaching train. This would result in an unnecessary 
and perhaps an emergency train stop, and the requisite 
was designed to avoid such a contingency. Using "hind­
sight," some persons are of the opinion that this requisite 
might well have been omitted from the original set pre­
pared several years ago by the Signal Section, because 
the I.C.C., in preparing its regulations, included these 
requisites as worded previously by the Signal Section. 

Assuming that the revision will be adopted by letter 
ballot and that all concerned approve of the revision of 
the requisite as a means of permitting the railroads to 
utilize code control systems with maximum efficiency, 
and at the same time accomplishing the original purpose 
of this requisite, the problem now is to get I.C.C. Rule 
412 revised. 

The law provides that "the Commission may on its 
own motion upon good cause shown, revise, amend, or 
modify the rules, standards and instructions." Whether 
the Commission will modify Rule 412, without cause 
being shown, remains to be seen. In any event, one ef­
fective means of securing action quickly is for some 
railroad to make an application to the Commission for 
a revision of Rule 412 to correspond with the revision 
adorted by the Signal Section. Perhaps this matter might 
be handled by the Signal Section, A.A.R., for the com­
mon good of all the railroads. A point is that the applica­
tion should have reference to a specific installation, either 
one that is in ser.vice or one that is proposed. 

In this connection, it is noted that the A.A.R. standard 
code definitions of "interlocking" and "block" have been 
revised and now differ from the definitions contained in 
the I.C.C. Rules, Standards and Instructions. The I.C.C. 
definition of "interlocking" reads as follows: "An ar­
rangement of signal appliances so interconnected that 
their movements must succeed each other in a prede­
termined order. It may be operated manually or auto­
matically." The new A.A.R. definition reads, "An 
arrangement of signals and signal appliances so inter­
connected that their movements must succeed each other 
in proper sequence and for which interlocking rules are 
in effect. It may be operated manually or automatically." 
The I.C.C. definition of "block" reads as follows: "A 
length of track of defined limits, . the use of which by 
trains is governed by block signals, cab signals or auto­
matic train control." The new A.A.R. definition reads, 
"A length of track of defined limits, the use of which 
by trains is governed by block signals, cab signals or 
both." In the interest of uniformity, steps as suggested 
above should be taken to bring about a corresponding 
revision of the I.C.C. definitions. 


